Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi
Am vrut sa mai gatesc si altceva din piept de pui, ca prea sunt monotone snitelele sau friptura la gratar, asa ca am hotarat sa fac o rulada foarte delicioasa cu spanac si branzeturi. Este suculenta, dietetica si chiar aratoasa :-)
Ingrediente
8
Preparare
Preparare25 min
Gătire45 min
- Spalam carnea si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.
Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.
Dupa ce am batut carnea, formam o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, branza rasa si cascavalul.
Rulam cu grija si “carpim” pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucatele de carne. Mie mi-au ramas bucatelele acelea mici de piept care se dezlipesc foarte usor cand taiati carnea.
O legam din loc in loc cu ata alimentara, ungem o tava cu ulei si asezam ruloul nostru pe care il asezonam cu boia, cimbru si piper, dupa care picuram putin ulei deasupra si uniformizam cu o pensula de silicon.
Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 de grade, la inceput acoperita cu o folie de aluminiu. Adaugam jumatate de pahar de vin alb si o lasam sa se coaca iar spre final o lasam descoperita ca sa se rumeneasca.
O puteti servi cu garnitura de orez, cartofi sau legume gratinate.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
10/06/2018
Eu , am pregatit aceasta rulada de foarte multe ori dar, nu am acoperit-o cu folie de aluminiu.
am gătit această rețetă
G
G34D2S,
06/07/2015
Am gatit aceasta reteta-insa nu cu spanac ,Eu am pus in interior morcov fiert, castraveti murati taiati pe lungime ,si cascaval.se ruleaza,se leaga, se condimenteaza,cu vin ,usuroi.piper ,ulei etc si la cuptor(,dupa ce se undeste putin pe aragaz -rotind-ul-pentru a se fixa ruloul si sa nu se desfaca) este foarte bun si aspectos pentru ocazii speciale,
am gătit această rețetă