Pieptul de pui se cresteaza in doua se bate cu ciocanul de snitele. Se taie ardeiul, ciupercile si morcovul marunt, telina si marul se dau pe razatoarea mica, se calesc putin, se adauga sare, marar, patrunjel si ou.
Se aseaza pe pieptul de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza in tava unsa cu ulei. Se rotesc putin prin uleiul din tava si se pudreaza cu piper si cimbru. Se dau la cuptor, cand sunt gata se scoate ata si se feliaza. Se pot servi ca aperitive sau ca fel de baza alaturi de diferite garnituri.
Mazarea se scurge de zeama care se pune pune deoparte. Se pune ulei intr-o cratita se incalzeste , se adauga mazarea, se caleste putin , se adauga o parte de zeama din conserva si o parte de apa atat cat sa acopere mazarea. Se adauga vegeta si zaharul si se lasa sa fiarba putin.
Intr-un bol se amesteca faina cu apa la inceput doar putina apa pt a evita cocoloasele, apoi se mai dilueaza putin si se adauga peste mazare. Se lasa la fiert pana se ingroasa dar nu foarte tare si la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.
Comentarii:
E fantastica !