Petitchef

Roast-beef

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Dam drumul la cuptor la temperatura maxima. Daca bucata de carne de vita, e taiata in mod iregular, legati-o cu o bucata de sfoara pentru a-si mentine forma. Al meu cumparat legat, ca sa nu spun alta prostie.
  • Intr-o tigaie antianderenta, topim untul, adaugam rozmarinul, ceapa taiata marunt si piperul
    adaugam carnea pe care o trecem intii prin faina si o prajim pe toate partile. ATENTIE, invirtiti cu doua furculite de lemn, spun din lemn, pentru ca nu trebuie intepata carnea. Dupa circa cinci minute (cam atit dureaza pina rumenim carnea pe toate partile),si cam asa arata carnea dupa cele cinci minute... transferam carnea pe gratarul aragazului iar sub gratar asezam un vas in care se va scurge sucul din carne
  • Lasam carnea sa se prajeasca la temperatura maxima timp de 15 minute, dar la fiecare 5 minute luam cu lingura sucul lasat de carne si umezim carnea. Dupa primele cinci minute, umezim roast-beef-ul cu vinul rosu. Apoi din nou dupa alte cinci minute umezim carnea cu sucul lasat. Dupa 15 minute, micsoram temperatura cuptorului la 200 de grade si saram putin carnea la suprafata. Lasam la aceasta temperatura circa 15 minute, umezind la fiecare cinci minute.
  • Dupa ce au trecut si aceste 15 minute, punem carnea intr-o foaie de aluminiu si o lasam in cuptor timp de 10 minute, asa lichidul va ajuta carnea sa devina foarte frageda. Acest fel de carne se serveste "in singe", deci nu trebuie sa rezulte o friptura uscata.
    Se taie feliutele foarte subtiri si condimentam cu sucul lasat de carne.

Rețete inrudite

YouTube

Tomato burger


Poze

Roast-beef
Roast-beef - poza 2
Roast-beef - poza 3
Roast-beef - poza 4
Roast-beef - poza 5
Roast-beef - poza 6
Roast-beef - poza 7
Roast-beef - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

04/03/2014

E usor de preparat si gustos la mancat

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Bun si frumos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biftec tartar simplu si usor
Biftec tartar simplu si usor
3 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Big mac, celebrul hamburger facut acasă!
Big mac, celebrul hamburger facut acasă!
2 porții
20 min
Foarte ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează