Dam drumul la cuptor la temperatura maxima. Daca bucata de carne de vita, e taiata in mod iregular, legati-o cu o bucata de sfoara pentru a-si mentine forma. Al meu cumparat legat, ca sa nu spun alta prostie.
Intr-o tigaie antianderenta, topim untul, adaugam rozmarinul, ceapa taiata marunt si piperul adaugam carnea pe care o trecem intii prin faina si o prajim pe toate partile. ATENTIE, invirtiti cu doua furculite de lemn, spun din lemn, pentru ca nu trebuie intepata carnea. Dupa circa cinci minute (cam atit dureaza pina rumenim carnea pe toate partile),si cam asa arata carnea dupa cele cinci minute... transferam carnea pe gratarul aragazului iar sub gratar asezam un vas in care se va scurge sucul din carne
Lasam carnea sa se prajeasca la temperatura maxima timp de 15 minute, dar la fiecare 5 minute luam cu lingura sucul lasat de carne si umezim carnea. Dupa primele cinci minute, umezim roast-beef-ul cu vinul rosu. Apoi din nou dupa alte cinci minute umezim carnea cu sucul lasat. Dupa 15 minute, micsoram temperatura cuptorului la 200 de grade si saram putin carnea la suprafata. Lasam la aceasta temperatura circa 15 minute, umezind la fiecare cinci minute.
Dupa ce au trecut si aceste 15 minute, punem carnea intr-o foaie de aluminiu si o lasam in cuptor timp de 10 minute, asa lichidul va ajuta carnea sa devina foarte frageda. Acest fel de carne se serveste "in singe", deci nu trebuie sa rezulte o friptura uscata. Se taie feliutele foarte subtiri si condimentam cu sucul lasat de carne.
Comentarii:
E usor de preparat si gustos la mancat
Bun si frumos