Ce ziceți să folosim dovleacul și altfel decât în supe și piureuri? Schimbă-țipâinea cu felii de dovleac pentru burgeri! Rezultat bogat în arome garantat ;-)
Pentru umplutura burgerului, te lăsăm să alegi ingredientele care îți plac. Aici, am optat pentru o friptură bună de vită cu brânză raclette, salată și sos de roșii: un combo simplu și eficient.
Tăiați partea superioară a dovleacului dvs. (aproximativ 200gr vor fi suficiente) și îndepărtați coaja cu ajutorul unui curățitor. Tăiați 4 felii pe lățime și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Pe fiecare felie se toarnă un strop de ulei de măsline, un praf de sare, piper și se dă la cuptor 35 de minute la 190°C.
Între timp, tocați 1/2 ceapă și prăjiți-o câteva minute într-o tigaie la foc mediu, cu un strop de ulei de măsline. Dați deoparte.
În aceeași tigaie, gătiți carnea de vită. Topiți puțin unt și puneți tigaia la foc mare. Rumeniți chiftelele timp de 1,5 minute Reduceți focul la mediu, întoarceți-le și gătiți timp de 1,5 minute. Întoarceți-le din nou, sărați și piperați și puneți o felie de brânză pe fiecare chiftea. Gătiți din nou timp de 1,5 minute. Luați-le de pe foc și lăsați-le deoparte.
Pregătiți sosul de roșii: într-un bol amestecați piureul de roșii, sare, piper și rozmarinul uscat. Dați deoparte.
Asamblare: * 1 felie de dovleac * 1 linguriță de sos de roșii * Câteva frunze de salată verde * 1 chiftea cu felie de brânză * Ceapă calită * Câteva frunze de salată verde * 1 felie de dovleac
Faceți același lucru cu restul ingredientelor pe altă farfurie și gata! Burgerii tăi cu dovleac sunt gata: poftă bună!
Cât timp îmi pot păstra burgerii cu dovleac? Într-un recipient ermetic, îi puteți păstra timp de 2 zile. Reîncălziți-i câteva secunde în cuptorul cu microunde înainte de a le savura. Cum să gătești carne de vită tocată și congelată? Aici am folosit carne de vită proaspătă. Dacă nu ai timp, poți găti carnea de vită tocată și congelată. Pentru a face acest lucru, prăjiți carnea la foc mare timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi la foc mediu, timp de 2,3 minute sau chiar 3 minute pe fiecare parte.