Fierbem separat fasolea, cartofii, morcovii, porumbul. Facem cartofii piure; calim ceapa si apoi adauga, putin ardei iute si ardeiul gras sau gogosarul si lasam si prajeasca usor. Punem chimen, sare si piper negru, pasta de usturoi, mai gatim timp de cinci minute.
Scurgem morcovii si stergem într-un prosop curat; la fel uscam si porumbul fiert sau din conserve. Zdrobim un pic fasolea si o amestecam cu ceapa, cu cartofii, la sfarsit cu porumbul si morcovii, cu grija, sa nu-i sfaramam.
Separat sfaramam fulgii de porumb. Din pasta preparata mai inainte formam burgerii; mai usor se fac daca umplem cu pasta un inel de gatit ( o forma pentru gogosi sau altceva), pentru ca astfel putem presa bine amestecul, ii putem da o forma, fara a se dispersa apoi.
Acoperim burgerii cu fulgi de porumb zdrobiti, pe o parte si pe alta. prajim usor, pe ambele parti, pana se fac aurii servim cu salate sau sosuri - ketchup, sos de ardei iute, maioneza.