Petitchef

Hachis Parmentier - varianta usoara

Un fel de "placinta ciobanului" cu strat de carne si piure de cartofi

Felul principal
6 porții
10 min
50 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Pentru carne:

Pentru cartofi:

Materiale

  • 1 platou termorezistent
  • 1 posh + 1 duza canelata (optionnel)

Preparare

  • Etapa 1 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Se curata de coaja, se taie cartofii in bucati si se fierb timp de 20 de minute.
  • Etapa 2 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Între timp, se caleste ceapa tocata intr-o tigaie cu ulei de măsline. Cand devine translucida, adaugati pasta de tomate si carnea tocata. Asezonati.
  • Etapa 3 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Cand carnea de vita este gatita, se adauga patrunjelul tocat si se amesteca. Puneti amestecul intr-un vas termorezistent. Preincalziti cuptorul.
  • Etapa 4 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Dupa ce s-au fiert, scurgeti cartofii si zdrobiti-i mare. Adaugati laptele si continuati zdrobirea. Adaugati untul. Condimentati cu sare, piper si nucsoara si amestecati bine.
  • Etapa 5 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Adaugati piureul de cartofi peste amestecul de carne, in vasul de copt. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 200° C.
  • Etapa 6 - Hachis Parmentier - varianta usoara
    Gata!

Observații:

Puteti face acest fel de mancare si fara a utiliza o punga de patiserie: pur si simplu intindeti piureul de cartofi peste carne si neteziti partea de sus.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Hachis Parmentier - varianta usoara
Hachis Parmentier - varianta usoara - poza 2
Hachis Parmentier - varianta usoara - poza 3
Hachis Parmentier - varianta usoara - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Claudiu, 17/01/2024

Interesant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează