Hachis parmentier - varianta usoara

Felul principal
Foarte ușor
1 oră

Un fel de "placinta ciobanului" cu strat de carne si piure de cartofi

Ingrediente

6

Pentru carne:

Pentru cartofi:

Materiale

  • 1 platou termorezistent
  • 1 posh + 1 duza canelata (optionnel)

Preparare

Preparare10 min
Gătire50 min
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 1Se curata de coaja, se taie cartofii in bucati si se fierb timp de 20 de minute.
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 2Între timp, se caleste ceapa tocata intr-o tigaie cu ulei de măsline. Cand devine translucida, adaugati pasta de tomate si carnea tocata. Asezonati.
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 3Cand carnea de vita este gatita, se adauga patrunjelul tocat si se amesteca. Puneti amestecul intr-un vas termorezistent. Preincalziti cuptorul.
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 4Dupa ce s-au fiert, scurgeti cartofii si zdrobiti-i mare. Adaugati laptele si continuati zdrobirea. Adaugati untul. Condimentati cu sare, piper si nucsoara si amestecati bine.
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 5Adaugati piureul de cartofi peste amestecul de carne, in vasul de copt. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 200° C.
  • Hachis Parmentier - varianta usoara - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Puteti face acest fel de mancare si fara a utiliza o punga de patiserie: pur si simplu intindeti piureul de cartofi peste carne si neteziti partea de sus.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Claudiu

Interesant

abuz