Petitchef

Rigatoni con spinaci e ricotta

Felul principal
4 porții
1 oră
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala spanacul—etapa asta o sa dureze o eternitate, si se lasa putin intr-o oala cu apa rece ca sa se lase la fundul oalei ceva nisip ce v-a scapat prima data.
    Se toaca spanacul si se pune la calit intr-o lingura de unt. Eu le-am facut in wok pentru ca mi s-a parut ca doar wok-ul imi ofera suficient spatiu. Era plina tigaia mea de spanac, dar dupa ce am dat de 3-4 ori cu lingura el m inceput sa ma intreb unde dispare spanacul meu?! Pe cuvant, stiam ca unele alimente “scad” la fiert, dar cu spanacul a fost de-a dreptul ridicol! A ramas o mana de spanac, de unde nu mai aveam loc de el in chiuveta!
    L-am lasat sa fiarba la foc mic, am mai adaugat 100ml smantna dulce si l-am lasat sa fiarba in sucul acela verzuliu pana s-a facut.
    Atunci cand e tocmai bun de mancat, puneti o oala mai mare cu apa la fiert pentru paste.
    Eu am bagat putin mixerul in pasta mea verde, dar nu l-am facut complet piure, ci doar pe jumatate-nu stiu daca am facut doar pe jumatate de lene sau din nehotarare, dar a iesit bine. A avut textura si gust in acelasi timp sosul meu verde.
    Am adaugat restul de smantana dulce si 250g de ricotta si am luat-o de pe foc. Se adauga ceva piper macinat si un praf de nucsoara. Nu puneti inca sare pentru ca pastele vor avea sare, asa ca sarati doar dupa ce le combinati.
    Atunci cand fierbe apa adaugati sarea, amestecati si puneti si pastele. Lasati-le sa fiarba pana devin al dente, dupa care le scurgeti si le puneti fierbinti peste sosul de spanac si ricotta, adaugati putina apa in care au fiert pastele si tineti-le pe foc 2-3 min, scuturand din cand tigaia, astfel incat pastele sa absoarba cat mai mult sos.
    Serviti-le cu un fir de ulei de masline eventual.

    Tips
    Mi-au placut la nebunie pastele cu spanac si ricotta! Este prima data cand fac si o sa mai fac cu siguranta, data viitoare cred ca am sa incerc varianta cu spanac congelat. Sunt surprinzator de bune reci, nu stiu de ce, dar mie mi-au placut chiar mai mult reci decat calde, asa ca daca va ramane, puneti in frigider ca sunt bune si mai tarziu, sau de luat la pachet.


Întrebări:




Comentarii:

Maria 12, 28/03/2024

F.bungustoasa

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Excelenta ovoi face la prima masa pentru musafiri

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează