Cuptorul se preincalzeste la 220ºC. Rata se spala, se usuca si se freaca cu sare pe exterior si pe interior. Se pune rata cu pieptul in sus intr-o tava si se da la cuptor 20 minute. Se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 30 minute.
Se reintoarce rata cu pieptul in sus si se reduce temperatura cuptorului la 200ºC.
Dupa 30 minute se toarna vinul si se pun intava rosiile cherry si maslinele. Se mai lasa 20 minute. Se scoate rata si se lasa sa se odihneasca 20 minute inainte de servire.
Rata lacuitaTocana de rata cu rosiiRata dulce si picantaRata cu praz si varzaPiept de rata cu portocale.
Ragu de rataTocana de rata cu rodiiPiept de rata cu portocaleRata cu curryGasca cu sos dulce-acrisor de cireseGasca cu mere coapte si ceapaRata cu ananasSpuma de ficat de rata cu piersiciPui la cuptor cu portocale si ierburiMiel cu vin rosu si linte.