Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert.
Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper .
Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.
Se pune putina zeama intr-unvas si se lasa cateva minute in frigider. Daca s-a inchegat, inseamna ca raciturile sun gata. Se scoate carnea, se dezoseaza si se repartizeaza in vase mai mici, boluri, farfurii.
Se strecoara zeama si se toarna peste carne. Se pun vasele in frigider si in scurt timp raciturile se incheaga.
Comentarii (32):
Bravooooo!
AM PUS prea multa carne , si totusi , am invatat ceva! Pariu ca data viitoare va fi prea multa zeama .
Super reteta
E DELICIOS
Sa avem pofta
Super!!!
Brava , urmatoarea data nu folosi morcov ca e prea dulce si pune ceva carne si macra , ca e mai sanatos
F bun
Super reteta
Nu inteleg de ce trebuie sa servesti si ceapa cand piftia e cu usturoi