Pulpele superioare de pui, le-a spalat bine, le-a sters de apa cu prosoape de hartie si le-a asezonat cu sare si piper si le-a pus deoparte. Sunca afumata, a taiat-o in cubulete mici. A incins o tigaie, fara sa pun ulei si a adaugat cubuletele de sunca la prajit.
Desigur ca acestea si-au lasat grasimea in tigaie, iar eu a scos deoparte jumarile obtinute.In grasimea din tigaie am pus ceapa la calit si cand aceasta a devenit transparenta a adaugat rosiile uscate si scurse de ulei, pe care le-a taiat tot in cubulete. A gasit rosiile 1 minut, le-a scos din tigaie si le-a pus deoparte.
Abia in acest moment am pus pulpele de pui in grasimea ramasa in tigaie, pe care a pus cateva ramurele de rozmarin si de cimbru proaspete. Le-a lesat la prajit la foc mediu, cam 3 minute pe fiecare parte. Cand erau aproape rumenite pe ambele parti, a adaugat vinul. A lasat focul mic si a asteptat sa scada sosul in tigaie.
Cand sosul a scazut, am reintrodus in tigaie, rosiile uscate prajite si jumarile rezultate din sunculita afumata, am mai tinut pe foc 1 minut, pana s-au reincalzit si acestea si le-am scos pe farfurii.
A adaugat untul in zeama lasata in tigaie si a mai amestecat 30 de secunde pentru a forma sosul fripturi. A pus sosul peste carne si rosii, a ornat cu cateva crengute de cimbru si le-am servit cu ciuperci murate Shiitake.A foat ceva delicios, gusturile s-au combinat foarte bine, iar aceast preparat m-a facut sa-mi iau inima-n dinti si sa mai fac astfel de experimente.