Petitchef

Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari

Felul principal
4 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pulpele superioare de pui, le-a spalat bine, le-a sters de apa cu prosoape de hartie si le-a asezonat cu sare si piper si le-a pus deoparte. Sunca afumata, a taiat-o in cubulete mici. A incins o tigaie, fara sa pun ulei si a adaugat cubuletele de sunca la prajit.
  • Desigur ca acestea si-au lasat grasimea in tigaie, iar eu a scos deoparte jumarile obtinute.In grasimea din tigaie am pus ceapa la calit si cand aceasta a devenit transparenta a adaugat rosiile uscate si scurse de ulei, pe care le-a taiat tot in cubulete. A gasit rosiile 1 minut, le-a scos din tigaie si le-a pus deoparte.
  • Abia in acest moment am pus pulpele de pui in grasimea ramasa in tigaie, pe care a pus cateva ramurele de rozmarin si de cimbru proaspete. Le-a lesat la prajit la foc mediu, cam 3 minute pe fiecare parte. Cand erau aproape rumenite pe ambele parti, a adaugat vinul. A lasat focul mic si a asteptat sa scada sosul in tigaie.
  • Cand sosul a scazut, am reintrodus in tigaie, rosiile uscate prajite si jumarile rezultate din sunculita afumata, am mai tinut pe foc 1 minut, pana s-au reincalzit si acestea si le-am scos pe farfurii.
  • A adaugat untul in zeama lasata in tigaie si a mai amestecat 30 de secunde pentru a forma sosul fripturi. A pus sosul peste carne si rosii, a ornat cu cateva crengute de cimbru si le-am servit cu ciuperci murate Shiitake.A foat ceva delicios, gusturile s-au combinat foarte bine, iar aceast preparat m-a facut sa-mi iau inima-n dinti si sa mai fac astfel de experimente.


Poze

Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari - poza 2
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Prunele uscate – superioare afinelor in beneficii Prunele uscate – superioare afinelor in beneficii Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare” Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează