In vara aceasta am pregatit foarte multe retete cu vinete, iar aceasta este una dintre ele, si vreau sa va spun ca inca mai prepar in diverse combinatii. Va recomand sa faceti acelas lucru, cat mai sunt pe piata, bineinteles daca va plac, pentru ca o sa regretati :).
Reteta este una simpla in combinatie cu dovlecei, rosii si am servit cu paste ( spaghetti in cazul nostru), am facut-o si cu carne de porc, este excelenta.
Vanata se taie cuburi, se sareaza si se lasa cca 15-20 min, sa iasa amareala din ea, apoi se spala sub apa rece si se scurg bine de apa.
Dovlecelul se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul se taie grob.
Se toarna o parte din ulei intr-o tigaie si se incinge, apoi adaugam pulpele condimentate cu sare si piper proaspat rasnit si lasam sa se prajeasca 3-4 minute.
Apoi scoatem pulpele intr-un vas termorezistent.
Turnam restul de ulei in tigaia care s-au prajit pulpele si adaugam ceapa verde.
Lasam 1 minut apoi adaugam vanata, dovlecelul si usturoiul.
Lasam sa se caleasca si adaugam rosiile taiate cuburi si sucul.
Condimentam cu sare, piper ( nu foarte mult) si lasam sa scada.
Transferam legumele in vasul cu pulpele, adaugam cimbrul si turnam vinul.
Acoperim cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzitcca 30 min, apoi fara hartie inca 15 minute.
Comentarii (17):
Super!
Asa cred Poate e gustoasa
EXCELENT
Comentariul tău:very good
Buuuuuuuuuuuuuun!
Excelenta....!
F. buna. Tocmai am facut-o si a iesit suuuper
Foarte buna reteta! Am facut-o si eu, multumesc!
Super!!
Arata super mmm