Pui/gaina cu sos de usturoi si smintina /hähnchen in knoblauch-rahmsauce
Ingrediente
4
Preparare
Preparare45 min
Gătire40 min
- Usturoiul se curata de coaja.Bucatile de pui/gaina(transate) se sareaza si pipereaza pe toate partile.Uleiul s eincinge bine si cind este f. fierbinte se prajesc in el bucatile de carne pe toate partile.
- Dupa prajire se presara deasupra faina ,se amesteca putin dupa care se stinge cu supa.Se adaoga printre bucatile de carne cateii de usturoi intregi, crenguta de rosmarin(daca se foloseste), se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc domol,ca. 40 min.
- Introdus totul la cuptor pentru ca 1 ora la 220°C. In ultimele 10 min am lasat sa se rumeneasca carnita deasupra fara capac.
- Dar pentru a avea siguranta ca, carnea este bine patrunsa, se i-au doua furculite si se incearca sa se desprinda carnea de pe oase.Daca acesta cedeaza/cade usor , atunci se procedeaza mai departe astefel
- Carnea se scoate din oala si se pune deoparte la cald.
- Sosul se pune sa scada la foc mai mare ,iar cind lichidul a scazut destul se adaoga smintina se amesteca bine ,eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna
anonymous
E perfecta reteta
Punctează această reţetă