Nu e obisnuitul pui trantit pe pat de sare si acoperit in acelasi fel. E ceva mai elaborat - dar departe de a fi complicat.
Amesteci
600g sare cu 600g faina si 350-400ml de vin rose sau alb sec. Nu trebuie folosit robotul ca-n poza de mai jos (eu mai tare m-am complicat) - e mlt mai simplu sa o faci tu intr-un vas incapator.
Din amestecul asta se face un aluat, care se intinde frumos pe o suprafata curata si se presara cu
usturoizdrobit sau tocat marunt (eu am folosit o capatana intreaga si as fi pus si mai mult, desigur :)) plus
cimbru si ceva ierburi care-ti mai plac (in cazul de fata s-au mai folosit un amestec
Nomu Provensalcu lavanda, maghiran, busuioc, fenicul).
Dupa care, puiul umplut in mod traditional cu o lamaie taiata-n doua si o capatana de usturoi, a fost trantit cu pieptul in jos pe aluatul din sare...
...impachetat frumos si intors apoi cu pieptu-n sus intr-o tava incapatoare.
Asa a intrat in cuptorul incins la vreo 200 de grade cam o ora si jumatate. Dupa care a iesit rumen si suculent.
I-am spart crusta cu grija (si un ciocan :))
Si am mancat ghebos. Ce altceva?