Se preincalzesta partea superioara a cuptorului sau grilul.Ungem o forma termorezistenta cu unt sau ulei.Transam puiul, se sareaza si se pipereaza bucatile si le asezam cu pielea in jos in vas.
Le punem la cuptor la ~ 15 cm de sursa de caldura pentru 20 minute.La jumatatea intervalului se intorc. Intre timp curatam ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se prajesc intr-o lingura de unt sau ulei la foc potrivit. Adaugam pesmetul si patrunjelul, dam cratita de pe foc si o lasam deoparte.Amestecam si mustarul cu maioneza.
Bucatile de carne se scot, se intorc inca o data si se mai lasa pentru 5 minute.Se scoate forma din cuptor, se intinde sosul de maioneza cu mustar peste carne.
Presaram amestecul de patrunjel deasupra si mai dam la cuptor 3 minute, cat sa se formeze o crusta rumena. Garnitura potrivita pentru acest fel ar fi conopida sau broccoli.Merge de minune si un pahar cu bere rece.