Pui tikka masala
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Pui cu ghimbir si lemongrass
-
Pui tandoori petitchef
-
Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
-
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Incalziti intr-o tigaie 2 linguri de ulei si adaugati 1 lingurita de boabe de mustar. Cand boabele incep sa sara, adaugati in tigaie 3 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, 1 lingurita de ghimbir ras, 1 ardei iute tocat si condimentele: 2 lingurite de garam masala, 1/2 lingurita de chimen macinat si 1/2 lingurita de coriandru macinat, si 1/2 lingurita de boia iute.
Lasati-le 2-3 minute pe foc, cat sa se intrepatrunda aromele. Jumatate din amestecul asta puneti-l deoparte. Cealalta jumatate puneti-o peste pieptul de pui taiat cubulete, impreuna cu 4 linguri de iaurt.
Lasati piptul de pui la marinat cateva ore.
Apoi, caliti intr-o lingura de unt o ceapa mare, taiata feliute. Dupa 10 minute, adaugati cealalta jumatate din amestecul de condimente (cel pregatit pentru marinarea puiului), 4 linguri de pasta de tomate si 200 ml de apa.
Lasati sa fiarba 10 minute la foc mic, si intre timp, rumeniti bucatelele de pui marinat intr-o alta tigaie. Apoi puneti puiul peste sos, impreuna cu 2 linguri de smantana dulce, o lingurita de zahar si inca o lingurita de garam masala.
Mai lasati 5 minute sa scada sosul.
Serviti cu orez.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

19/12/2012
Garam masala este un condiment indian, facut din ardei iute si pisat, uscat, e unul dintre cele mai iuti condimente. Eu am cumparat de la mama lor, din India si mi-a stat inima-n dinti. Oricum reteta are mult prea multe condimente, ptr indieni e perfect, ptr noi 'ustura'
28/11/2012
Poate explicati ce inseamna garam masala? Reteta pare un amestec mult prea alambicat de condimente iuti
28/11/2012
Prea multe condimente si nu mai stii ce ai in farfurie.Daca e sa ne luam dupa cei de la Master Chef, 5 condimente sunt deja prea mult...Si ... o intrebare de necunoscator....Ce ,Doamne e aia Garam masala?!!!

