Taiem pieptul de pui in bucati mai maricele, fata de cele chinezesti.Incingem intro tigaie uleiul si punem la prajit scortisoara si cardamomul. In clipa in care, betisorul de scortisoara s-a desfacut si aroma acestuia incepe sa ne incante simturile olfactive, luam tigaia de pe foc, scoatem scortisoara si cardamomul si le aruncam. Uleiul a capatat aroma lor si e gata pentru urmatoarele etape de gatire.
Adaugam in ulei ceapa si o prajim pana incepe sa devina transparenta si putin rumenita. Adaugam usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si le lasam 30 de secunde pentru a se praji usor in tigaie si a-si lasa aromele.
Acum incepem sa adaugam ingredientele uscate: chimenul, coriandrul, curcuma, amestecul de Garam Masala, chili. Amestecam bine toate aceste ingrediente. Daca vi se pare ca acest amestec este cam uscat, adaugati putina apa calda si amestecati pana se omogenizeaza.Lasam 2 minute pe foc mic, dupa care adaugam rosiile proaspete taiate cubulete, pasta de rosii si dupa ce le tinem 30 de secunde pe foc, adaugam si rosiile in suc, din conserva.
Amestecam bine, punem apa fiarta in tigaie si le lasam sa fiarba 2-3 minute, pana mai scade.Adaugam carnea de pui. Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand circa 10-12 minute. Pentru a verifica daca carnea de pui s-a facut, scoatem o bucatica, o punem intro farfurie si o taiem pe mijloc. Daca nu se observa ca in interior este cruda, inseamna ca preparatul nostru e gata.
Acum adaugam iaurtul in tigaie, amestecam bine tot continutul si mai tinem pe foc maxim 1 minut.
Comentarii:
Super!