Carnea se spala,se taie felii subtiri si se prajeste in uleiul incins,apoi se scoate si tine acoperit.
Spalam si curatam legumele.Morcovul il taiem fasii lungi,la fel si ardeiul gras.
Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul ramas. Dupa 2-3 minute se adauga morcovul si ardeiul.Se amesteca continuu la foc iute.
Se adauga si pieptul de pui,amestecandu-se continuu.Intre timp,amestecam amidonul cu otetul balsamic,sosul de soia,zaharul si apa.
Se toarna acest amestec peste celelalte ingrediente si se amesteca pana sosul se mai ingroasa.Sfarsit am adaugat usturoiul pisat si ardeiul iute taiat marunt.-Se mai lasa pe foc cateva minute.
Comentarii (14):
Mi-a placut foarte mult aceasta reteta. E pe gustul meu.
O varianta putin modificata o preparam si noi la restaurantul unde muncesc eu,si are succes!
Bun rau !!!
Foarte bun acest pui sichuan!
Super
In nici un exemplu de reteta, usturoiul nu se pune la sfarsit. Ardeiul gras, precum si alte condimente sub forma de pulbere, da.
Gustos
EXCELENT.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Orezul chinezesc se prepara "pufos". In fotografii apare un terci.
Imi place si cu suc de grepfruit in sos...