Pentru inceput, punem ciupercile urechi de lemn intrun bol si turnam peste ele apa fierbinte, pentru a le hidrata, si le tinem cel putin 30 de minute.
Spalam pulpele de pui in apa rece, le stergem cu prosoape de hartie si le taiem cubulete.Luam o punga, punem bucatile de pui in ea si turnam amidonul peste carne. Agitam bine punga in asa fel incat toate bucatelele de carne sa fie acoperite de amidon.
Pentru garnitura, taiem juliene ardeii si zuchinii. Ciupercile hidratate, le taiem in bucati mai mici si eliminam din ele, partea mai lemnoasa a ciupercii.
Mugurii de soia, ii spalam bine si ii punem intro strecuratoare, pentru a se scurge apa.Ceapa verde o tocam marunt - partea verde - si partea alba o taiem in bucati de cel mult 2 cm. Intrun wok, punem uleiul de arahide la incins, si punem usturoiul la prajit. Cum incepe sa-si lase aroma prin bucatarie, punem si carnea de pui si amestecam bine in asa fel incat carnea sa devina rumena.
Intre timp, pregatim sosul de soia, otetul de orez, zaharul si apa. A dizolvat zaharul in apa fierbinte . Adaugam toate aceste ingrediente in tigaia cu carnea de pui. Micsoram flacara si amestecam permanent in tigaie, pana cand, sosul scade aproape complet.
In timp ce carnea se lasa sa fiarba in sosul din tigaue, preparam garnitura asa cum am facut-o de mai multe ori, dar o repetam acum:Incingem wokul si punem uleiul de arahide la incalzit. Toate legumele taiate julien, se introduc in wok si se prajesc, amestecandu-se permanent. Dupa maxim 2 minute, introducem ciupercile "Urechi de Lemn" si mugurii de soia si mai prajim inca 30 de secunde, doar atat cat sa se incinga si ele.
In tigaia cu carnea de pui, punem acum piperul Sichuan si ceapa verde . Si mai prajim maxim 1 minut. Facem montajul pe farfurie, si ornam cu ceapa verde.
Comentarii:
Bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Foarte bun
..Ca la mama lui!! Felicitari! O sa o incerc si eu, cat de repede!!
Lili