Pui rustic cu cartofi la vas roman

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
    Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute. Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lui.
  • Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece. In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
  • Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.
Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: