Pui cu sos de rozmarin si cartofi copti
O reteta destul de simpla,economica, delicioasa.O recomanda tuturor.
Ingrediente
4
Cost estimat: 17.97Euros€ (4.49€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 h 10 m
- Fierbem cartofii (curatati si taiati in doua) in apa cu sare timp de 10-15 min.
- Pregatim sosul: Intr-un vas mai mic topim untul adaugam crengutele de rozmarin, usturoiul necuratat intreg zdrobit, zeama de la o lamaie, miere si lasam sa fiarba la foc mic.
- Punem cartofii intr-o tava, condimentam cu sare, piper si adaugam ulei de masline.
- Intr-o alta tava adaugam puiul, sare, piper, sosul, o lamaie felii si zeama de la ultima lamaie.
- Introducem tavile la cuptor: cartofii pe compartimentul de sus iar puiul jos. Lasam circa 50 minute timp in care intoarcem carnea pentru a patrunde sosul. Daca sosul scade prea mult completam cu jumatate cana apa.
- Servim cartofii copti impreuna cu puiul si o salata de legume la alegere.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 847Kcal
- Carbo: 85.4g
- Grăsimi: 19.3g
- Grăsimi sat.: 9.1g
- Proteine: 75g
- Fibre: 9.2g
- Zahăr: 14.3g
- ProPoints: 21
- SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (753g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
Sos cu miere fiarta!?! Oroare mai mare de-atiit nici ca se poate.
In rest reteta este ok, pacat ca mierea aia a stricat totul.
am gătit această rețetă
Ok
O sa fac si eu
Super
Good
Ok
Varza
Ok
Delicious trebuie sa incercati
Gust nemaipomenit