Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Pui la cuptor cu lamaie si bulgur
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna cu lamaia taiata cubulete, sare, piper, usturoiul taiat in doua, menta (care poate fi si proaspata si uscata), uleiul de masline si vinul alb. Le-am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit carnea. Atentie mare la lamai- fie folositi ecologice, fie le spalati foarte bine pana se curata ceara de pe coaja! Intre timp, punem la inmuiat bulgurul. Il lasam acoperit cu apa fierbinte timp de o jumatate de ora. Daca intre timp absoarbe toata apa, completam tot cu apa fierbinte. Cand puiul este rumenit si bulgurul inmuiat, il adaugam pe cel din urma in tava de la cuptor, oprim cuptorul si il mai lasam 15-20 minute inainte de a servi. Garnisim cu muuuuult patrunjel si devoram.
SSlowfoodcuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

17/05/2015

Foarte bun!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
31/08/2013

Rapid si bun

(0) (0) abuz
Moldoveanu Teodora, 22/05/2013

Nu stiu ce este acela "bulgur", spre marea mea rusine.Exceptand aceasta nedumerire, restul suna bine.

(0) (0) abuz
17/05/2013

Perfecto

(0) (0) abuz
16/05/2013

Bine,bine,bine....

(0) (0) abuz
15/05/2013

Nu poate fi decat foarte gustos si iata un fel de mancare numai bun de vara,usor si bun.

(0) (0) abuz