Se spala puiul si se taie bucati apoi se presara cu sare si piper. Se aseaza bucatile de pui intr-o tava, se presara peste ulei si o cana de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptor-ul incins in prealabil. Se curata bucata de ghimbir de coaja si apoi se da prin razatoarea mica. Peste ghimbir se pun 2 linguri ulei de masline, boia de ardei dulce, se stoarce lamaia, se pun verdeturile tocate, o ceasca de apa si se amesteca bine. Dupa aproximativ 30 de minute de cand tava a fost introdusa in cuptor se ia folia si se pune cu o lingurita peste fiecare bucata de pui sos-ul de ghimbir cu verdeturi. Se introduce tava neacoperita la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute pana cand carnea s-a rumenit. Se serveste cu o garnitura de cartofi si masline sau muraturi...pofta buna!
Comentarii (39):
Ffb
Am incercat reteta, rezultatul a fost delicios si foarte aromat!
Excellent !
Imi place !
"se presara peste ulei si o cana de apa"? Cum vine aia sa presari apa peste ulei?
EXCELENT.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Care este scopul foliei de aluminiu ? e f.important sa dati Calorii /propoints !multumesc
De abia astept sa o incerc !
Minunata!
Bun gustos