Prepelitele se decongeleaza , li se scot penele si se curata bine de intestine. Tocam marunt ceapa si patrunjelul. Intro tigaie incinsa, punem o jumatate din uleiul de masline si calim ceapa amestecata cu patrunjel. Cand ceapa e aproape calita, incepem sa adaugam, treptat, orezul. Se amesteca pana cand orezul devine transparent.
Adaugam paprika, piperul, sarea si stafidele. Se amesteca bine si se lasa focul mic. Adaugam 1/2 de cana de apa, punem capac peste tigaie si mai lasam pe foc pana apa scade.
Prepelitele curatate si spalate bine le vom umple cu amestecul pregatit in tigaie, le asezam pe o farfurie si le coasem burta ca sa nu iasa umplutura.
Pregatim o tava, nu prea mare , cu folie de aluminiu, unsa cu putin ulei. Intrun bol, amestecam bine sucul de rosii cu pasta de tomate, pana se omogenizeaza.
Asezam prepelitele in tava, punem rosiile taiate in doua sau in patru printre ele, ardeii iuti, amestecul de suc de rosii si pasta de tomate, uleiul ramas si sare.
Incingem cuptorul la 180-190ºC, introducem tava si o lasam sa fiarba inabusit maxim 25 de minute.
Montarea pe farfurie se face pe frunze de salata verde si se serveste cu salata cu branza Feta si felii de mar.