Combinatia dintre ton si ciuperci devine in acest caz ideala! Pentru iubitorii de peste, aceasta placinta sarata este un deliciu, iar pentru iubitorii de ciuperci, un rasfat! Usor de preparat si sanatoasa, placinta cu peste (ton) si ciuperci este potrivita pentru o cina, dar poate fi servita si ca aperitiv. Consistenta dar simpla, cu ingrediente ieftine si putine, perfecta pentru zilele racoroase, cand putem sa folosim cuptorul, va cuceri cu siguranta atat familia, cat si musafirii.
Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta
Punem ciupercile si calim pana cand acestea devin moi. Inchidem aragazul si lasam compozitia sa se racoreasca.
Punem tonul scurs peste amestecul de ceapa si ciuperci. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam bine toate ingredietele pentru umplutura.
Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor in care intindem foaia de aluat, incepand cu una din laturile mai mari. Aranjam bine aluatul pe toata suprafata tavii.
Rasturnam deasupra amestecul de ceapa, ciuperci si ton si nivelam uniform. Intoarcem marginile de aluat ramase libere spre interiorul tavii. Tragem ca un capac, deasupra placintei, jumatatea de aluat ramas si aranjam tot spre interiorul tavii. Taiem marginile de aluat in exces, daca este cazul.
Impingem aluatul spre margini, pentru a sta fix, cu ajutorul unei furculite. Intepam placinta din loc in loc, pentru a respira. Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 35-40 de minute
Cand placinta este rumenita, scoatem tava din cuptor. Lasam placinta cu peste sa se racoreasca, taiem si servim.
Comentarii (23):
Arata bine imi place mult ,o s-o prepar de urgenta ,..
De incercat
Super.....
Trebuie sa fie f buna.Dar cu ciuperci proaspete nu se poate face?
Prefer sa mananc pestele proaspat, nu din conserva!
Pare foarte buna
Yummy
....................
Foarte buna!
Cred ca este buna