Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Cand ceapa s-a muiat un pic se adauga morcovul dat pe razatoare si usturoiul zdrobit sau tocat marunt.
Cand s-a muiat si morcovul se adauga carnea tocata si o cana de apa; se lasa carnea sa se inabuseasca. Apoi se adauga si codimente dupa gust si jumatate de pahar de vin rosu si se mai tine pe foc pana scade.
Cand e gata se stinge focul si se adauga patrunjel verde tocat.Se unge o tava cu unt, eu am folosit tava pentru tarte. Restul de unt se pune la topit. Se aseaza jumatate din foile de placinta in tava una cate una, fiecare se unge cu unt topit.
Pe "patul" de foi se aseaza carnea si se niveleaza bine. Deasupra se aseaza cealalta jumatate de foi, la fel ca cele de jos, una cate una si unse cu unt topit.
Dupa ce s-au asezat toate foile se inteapa palcinta cu furculita din loc in loc, se bate spuma un ou si se toarna desupra apoi se distribuie uniform. Placinta se coace cam 20 de minute la foc mediu in cuptor preincalzit.
Cand face o crusta frumoasa aurie se scoate. Se lasa sa se racoreasca un pic acoperita cu un prosop de bumbac. Se rastoarna apoi pe o farfurie, se folosesc doua farfurii ca sa o asezam cu fata in sus.
Comentarii:
Super este!
Ff buna!
Lipseste virgula cam peste tot.
Super
Mi-e foame!!!!!
Foarte buna
Tare
Buna