Placinta cu carne
Ingrediente
6
Pentru aluat :
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea, piperul, restul condimentelor. Dupa ce se raceste adaugati 2 oua pentru legarea compozitiei.
- Daca foaia este facuta in casa, se aseaza o foaie de placinta in tava unsa foarte bine cu ulei, apoi se asterne umplutura. Se aseaza a doua foaie, se inteapa cu furculita, se unge cu ou amestecat cu putin lapte si se da la cuptorul incins in prealabil.
- Daca folositi foi din comert puneti cate 2-3 foi unse cu ulei intre ele atat ca baza cat si deasupra.
- A doua modalitate este sa faceti placinta rulou . Asezati pe o foaie de placinta compozitie si rulati, si tot asa pana terminati foile si compozitia.
- Se ung cu ou amestecat cu putin lapte si se cresteaza cu cutitul usor din loc in loc sa delimitati bucatile. Tava trebuie unsa foarte bine.
- Se poate servi atat calda cat si rece.