Se incinge uleiul intr-un ceaun dedeati ghicit:, de tuci. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor pe toate partile. Se adauga 3 cani apa. Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat.
Se adauga o cana de orez, spalat bine , condimentul, si se "muta" vasul in cuptorul preincalzit.
A lasat mai putin de o ora. Se adauga patrunjelul tocat si sare daca mai este nevoie. Se serveste alaturi de muraturi sau ardei copti.
1) La ingrediente nu se exista puiul sau partile din pui folosite; 2) reteta ar trebui sa se numeasca "pilaf de pui cu legume", ori tu i-ai zis doar "pilaf cu pui" asa ca nu ma asteptam sa gasesc legumele alea amestecate in pilaf; 3) daca faceai doar pilaf simplu cu pui trebuia intai sa faci o supa din puiul respectiv fiert impreuna cu legumele, iar supa impreuna cu carnea, fara legumele fierte, o adaugai peste orezul care trebuia calit in putin ulei si lasai sa fiarba la foc mic; 3) daca faceai pilaf de pui cu legume atunci fierbeai puiul separat iar legumele tocate le caleai in putin ulei, peste ele puneai orezul si apoi supa de la pui si carnea. Vezi deci, ca exista niste diferente intre retete asa ca m-ai pune-te la punct cu metodele de gatire ale diferitelor retete. Si inca ceva : ar trebui sa pui 4 cani de apa pentru ca doar cu 3 cani pilaful iese prea inchegat, prea tare, ori pilaful trebuie sa fie mai cremos, ca un piure mai moale dar in care bobul de orez sa ramana intreg, doar inflorit frumos. Sper sa nu te superi pe mine ca nu ti-am spus toate astea cu rautate ci doar ca niste sfaturi de la una mai "batrana" in ale gatitului. Spor!
Comentarii:
1) La ingrediente nu se exista puiul sau partile din pui folosite; 2) reteta ar trebui sa se numeasca "pilaf de pui cu legume", ori tu i-ai zis doar "pilaf cu pui" asa ca nu ma asteptam sa gasesc legumele alea amestecate in pilaf; 3) daca faceai doar pilaf simplu cu pui trebuia intai sa faci o supa din puiul respectiv fiert impreuna cu legumele, iar supa impreuna cu carnea, fara legumele fierte, o adaugai peste orezul care trebuia calit in putin ulei si lasai sa fiarba la foc mic; 3) daca faceai pilaf de pui cu legume atunci fierbeai puiul separat iar legumele tocate le caleai in putin ulei, peste ele puneai orezul si apoi supa de la pui si carnea. Vezi deci, ca exista niste diferente intre retete asa ca m-ai pune-te la punct cu metodele de gatire ale diferitelor retete. Si inca ceva : ar trebui sa pui 4 cani de apa pentru ca doar cu 3 cani pilaful iese prea inchegat, prea tare, ori pilaful trebuie sa fie mai cremos, ca un piure mai moale dar in care bobul de orez sa ramana intreg, doar inflorit frumos. Sper sa nu te superi pe mine ca nu ti-am spus toate astea cu rautate ci doar ca niste sfaturi de la una mai "batrana" in ale gatitului. Spor!