Nuggets de pui cu mazare si morcov
E greu sa-i facem pe copii sa manance legume, nu? Incercati aceasta reteta "camuflaj": nuggets de pui, morcovi si mazare! Optati pentru o salata alaturi si nu veti da gres! Urmati toti pasii de realizare a acestei retete explicate in versiunea scrisa si video.
Ingrediente
Materiale
- 1 chopper
Preparare
Taiati carnea de pui si amestecati-o cu mzarea si morvocii. Mixati bine si adaugati sare, piper, curry, patrunjel si 45 gr de fulgi de ovaz.
Se adauga restul de fulgi de ovaz si se amesteca. Formati chiftele mici (cum ar fi nugget-uri). Dati-le prin pesmet.
Gatiti nugget-urile intr-o tigaie cu ulei de masline, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Gatiti bine marginile nuggeturilor.
Gata!
Observații
Le puteti coace timp de 30 de minute la 180° C sau praji, 2 minute in friteuza
Pesmetul va da nuggetului o crusta mai buna, dar este optional pentru aceasta reteta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Foarte bune! Am dublat cantitățile si am mâncat cu toții
Cred ca fierte chiftelutele în sos de rosii ar iesi minunate. Și asa avem și sos pt nazdravani
Cum sa pui carnea la blender sa distrugi toate fibrele musculare , sa faci din ea chiftele cu legume prăjite în ulei si sa spui ca e o reusita pt copii ca ei sa manance legume..?
Atunci, le dam copiiilor din restaurante cu specific :)
exista si varianta sa le faceti in cuptor. Prajirea in ulei nu e chiar atat de nociva! Si carnea cand se da prin masina de tocat, nu se rup fibrele? Chiftelele cum se fac? Tocati carnea cu satarul?