Pestele se sareaza, se pipereaza, se da prin combinatia de faina si malai ( pun si in ea putina sare si piper),si se prajeste in ulei incins, se intoarce pe ambele parti, pana se rumeneste.
Usturoiul se curata, se da pe razatoarea mica,se freaca cu 2 linguri ulei,se adauga apa treptat(1/4 cana, trebuie sa fie ca un sos) si se potriveste de sare. Se poate adauga si putina zeama de lamaie.
Apa pentru mamaliga se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga sarea, untul, si se presara o mana de malai, si se lasa sa dea in clocot. Cand acest pasat fierbe, se pune restul de malai tot odata, se da focul mic si se lasa sa fiarba 10-15 minute, fara a se mesteca.
Cand este fiert se mesteca bine si foarte repede, cu telul sau cu mestecaul, cum e mai usor. Se niveleaza cu lingura, si se lasa pe foc pana cand rasufla, o sa faca un "fs".Se opreste focul, si mamaliga se rastoarna printr-o miscare rapida pe o farfurie.