Opariti rosiile cateva secunde in apa fierbinte, treceti-le prin apa rece, decojiti, taiati in sferturi si scoateti miezul si semintele. Taiati ardeiul în jumatate, indepartati semintele si taiati in fasii subtiri.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati usturoi si piper, 1 minut, apoi adaugati ceapa, si sotati vreo 4 minute, amestecati, adaugati rosiile, ardeii, sarea, se amesteca si se mai lasa la foc mic vreo 10 minute.
Intr-o oala mare se fierb pastele in apa sarata,conform timpului de pe ambalaj. Scurgeti si adaugati peste sos in tigaie, se amesteca usor, se lasa cam doua minute, condimentati cu piper si serviti imediat.
Foarte bune ,incercati si paste cu dovlecei si vinete taiate cubulete ,trase un pic la tigaie cu 2-3 catei de usturoi taiati marunt sau feliute si sos de rosii ,un deliciu
Reteta se apropie cat de cat de realitate, insa are nevoie de cateva mici modificari:
- Ceapa nu are ce cauta acolo (reteta clasica) - Trebuie adaugat pantrunjel verde - Ardeiul gras trebuie inlocuit cu peperoncino (iute) - Ca element final trebuie presarat cu pecorino romano si patrunjel verde!
Comentarii:
Foarte bun preparatul ( reteta )....!!! recomand majortatii...!!!
Super, fac acest tip de paste foarte des
Eu adaug si putina verdeata sau ceapa verde tocata fin , pe deasupra si un strop de zahar la sfarsit , ii da o savoare mai mare !
Paste”arrabbiata”înseamnă paste “înfuriate”.Astea sunt foarte liniștite! Este alta rețeta!
Foarte bune ,incercati si paste cu dovlecei si vinete taiate cubulete ,trase un pic la tigaie cu 2-3 catei de usturoi taiati marunt sau feliute si sos de rosii ,un deliciu
Arata apetisanta,de incercat
Retetele cu paste sunt minunate,mai ales Barilla din grau dur
Și dacă în ceapă adăugăm la undat și 200 gr.de ciuperci, atunci e mișto!!!
Cred ca am pregatit asta de 10000 de ori numai ca le ziceam altfel adica "paste cu sos".E adevarat ca asa suna altfel PENNE ALL` ........
Reteta se apropie cat de cat de realitate, insa are nevoie de cateva mici modificari:
- Ceapa nu are ce cauta acolo (reteta clasica)
- Trebuie adaugat pantrunjel verde
- Ardeiul gras trebuie inlocuit cu peperoncino (iute)
- Ca element final trebuie presarat cu pecorino romano si patrunjel verde!
Sper ca am fost de ajutor :) !