Petitchef

Pasteta din ficat crud de pasare, de porc sau de vitel

Felul principal
4 porții
40 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ficatul crud se trece prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu slanina afumata, franzela muiata in lapte rece (pina il absoarbe) si nestoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, 2 minute, in untdelemn.
  • La tocatura se adauga romul sau coniacul (care fragezesc), smintina, galbenusurile,condimentele (sau dupa dorinta) si 1/2 lingurita cu sare(a fost sarata si slanina).Se unge o forma lunga si ingusta din tabla inoxidabila (35/6 cm) cu unt solid, sau doua forme mai scurte.
  • Albusurile, batute cu spuma, se amesteca usor cu compozitia cu ajutorul telului, prin miscari de rasturnare, de susinjos si putin, ca sa nu sepiarda aerul dinalbus.Cu aceasta compozitie se umple numai 2/3 din forma (ca sa aiba loc sa creasca).Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se coaca cca o ora.
  • Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează