Paste cu legume la cuptor
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Curatam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Rasturnam apa de pe ele. Morcovii ii calim in putin ulei.
- Ceapa o calim separat in putin ulei pina devine translucida. Adaugam morcovii peste ceapa, ciupercile si usturoiul.Punem cimbru si oregano dupa gust si 100 ml apa, lasand sa fiarba acoperit.
- Cand sunt gata patrunse, adaugam cuburile de rosi si mai lasam sa dea cateva clocote pina scade sosul.Asezonam.
- Intr-o cratita punem la topit cuburile de unt si adaugam faina amestecand permanent. Punem treptat laptele , invartim sa nu se faca cocoloase.
Cand sosul e gata adaugam cascavalul ras , mararul tocat si asezonam. - Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet punem un strat de sos cu marar, apoi jumatate din paste, sosul cu ciupercile si legumele.
- Presaram mazarea, punem un strat de sos cu marar , pastele ramase si acoperim iar cu sosul cu marar. Deasupra ornam cu maslinele si cu frunze de patrunjel verde.
- Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora pina se rumeneste frumos deasupra.
Servim ci ketchup alaturi sau cu smantana, cine cum doreste.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă