Paste cu legume la cuptor

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Curatam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Rasturnam apa de pe ele. Morcovii ii calim in putin ulei.
  • Ceapa o calim separat in putin ulei pina devine translucida. Adaugam morcovii peste ceapa, ciupercile si usturoiul.Punem cimbru si oregano dupa gust si 100 ml apa, lasand sa fiarba acoperit.
  • Cand sunt gata patrunse, adaugam cuburile de rosi si mai lasam sa dea cateva clocote pina scade sosul.Asezonam.
  • Intr-o cratita punem la topit cuburile de unt si adaugam faina amestecand permanent. Punem treptat laptele , invartim sa nu se faca cocoloase.
    Cand sosul e gata adaugam cascavalul ras , mararul tocat si asezonam.
  • Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet punem un strat de sos cu marar, apoi jumatate din paste, sosul cu ciupercile si legumele.
  • Presaram mazarea, punem un strat de sos cu marar , pastele ramase si acoperim iar cu sosul cu marar. Deasupra ornam cu maslinele si cu frunze de patrunjel verde.
  • Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora pina se rumeneste frumos deasupra.
    Servim ci ketchup alaturi sau cu smantana, cine cum doreste.

Punctează această reţetă

Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: