Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese. In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete. Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.
Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.
Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti. paste cu ciuperci in sos alb
Nu scrie daca ciupercile sunt la borcan sau prospete. Eu am pus din borcan, gata taiate si le-am pus mai tarziu peste ceapa, avand in vedere ca erau deja moi. A iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!
FFFF BUNA RETETA ..MULTUMESC. Scrisa in ROMANESTE PENTRU INTELESUL TUTUROR ROMANILOR....Eu pun un pic de ulei la ferbere si la sos adaug si un pic de marar proaspat ,este super.
Comentarii (110):
Exact ce aveam nevoie
1. Nu folosiți smântână cu 12% grăsime.. Încercați una mai grasa
2. Folosiți parmezan în loc de cascaval
Nu scrie daca ciupercile sunt la borcan sau prospete. Eu am pus din borcan, gata taiate si le-am pus mai tarziu peste ceapa, avand in vedere ca erau deja moi. A iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!
Am pus si parmezan am pus si un galbenus cum am citit la comentarii si a fost foarte buna.
O mizerie!
F buna bv bv bv bv bv bv
OK!
FFFF BUNA RETETA ..MULTUMESC.
Scrisa in ROMANESTE PENTRU INTELESUL TUTUROR ROMANILOR....Eu pun un pic de ulei la ferbere si la sos adaug si un pic de marar proaspat ,este super.
Adăugaţi puţin usturoi la sos, schimbaţi caşcavalul cu o brânză uşoară, şi.... totul e perfect!
Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.