Se pune apa la fiert cu putina sare si ulei.Cand apa clocoteste,se pun spaghetele .
Concomitent intr- o tigaie se pun bucatele din kaizerul (sunca)taiat.Se prajeste kaizerul in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui,Cand sunt rumene bucatelele de kaizer se scot pe un servet absorbant ,ca sa se scurga grasimea.
Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza . Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit , ouale batute si restul de cascaval. Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc.
Daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie. Pasta, inca calda, se pune in cratita si se amesteca cu restul de unt in asa fel incat spaghetele sa fie "acoperite". Se adauga ouale si kaizerul si se mai amesteca putin.
Rețetă făinuță. In original se pune guanciale (gușă) in loc de kaizer sau șuncă presată dar se poate adapta cu ce se găsește pe piața românească. Un bucătar italian spunea ca se pot folosi cubulețe de dovlecel sau eventual ciupercuțe pentru vegetarieni.
Comentarii:
Rețetă făinuță. In original se pune guanciale (gușă) in loc de kaizer sau șuncă presată dar se poate adapta cu ce se găsește pe piața românească. Un bucătar italian spunea ca se pot folosi cubulețe de dovlecel sau eventual ciupercuțe pentru vegetarieni.
Care unt ?
Mi-a placut aceasta reteta pentru ca am mancat la greci asa ceva,doar ca erau cu ciuperci. Mama mea a incercat sa le faca si mi-au placut!
Foarte buna reteta :)
Arata delicios..
Excelent