Petitchef

Papricas de porc cu galuste de faina

Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata, mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici, atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta.

Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru galuste:

Preparare

  • Etapa 1 - Papricas de porc cu galuste de faina
    Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda), se adauga apoi o lingura de boia dulce, 2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc.

    Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute, adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.

    Punem capacul si lasam sa fiarba, la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute, dam focul incet.
  • Etapa 2 - Papricas de porc cu galuste de faina
    Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.

    Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.

    Batem 2 oua bine de tot, apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650), la final avem nevoie de o consistenta… cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose.
  • Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa, apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.

    Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).

    Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute, pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.
  • Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala, am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare), am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

    La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.

    Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

    Pofta mare!


Întrebări:

Rosiile cand se pun(nu este specificat in reteta,doar la ingrediente)

Răspuns:

Reteta NU contine rosii...contine CEAPA ROSIE ceea ce este altceva!




Comentarii (21):

12/03/2015

Ff bun ,tocmai asta pregatesc acum!

(0) (0) Abuz
10/07/2013

Misto

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Super am sa incerc

(0) (0) Abuz
05/07/2013

E FF BUN!

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/07/2013

E foarte bun , stiu ce zic

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Am depunctat preparatul din cauza amidonului adaugat. Sosul din tocanita se imbiba in galuste, dandu-le gust. Nu vad rostul unei ingroseli cu amidon.

(0) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Acest preparat culinar a fost pregatit pentru un concurs la care am participat,trebuiau repectate anumite reguli si...am si castigat cu el!!!!!!!!!
Daca l-ati depunctat e problema dvs.

05/07/2013

Cu prima ocazie o voi face,sunt sigura ca este o bunatate

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Este o mancare excelenta si nu greu de facut !

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Chiar suna bine!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează