Petitchef

Papricas de porc cu galuste de faina

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru galuste:

Preparare

  • Taiem carnea in patratele mici si o punem la rumenit in 2-3 linguri de ulei.
    Intre timp taiem ceapa in rondele subtiri, tocam marunt usturoiul si ardeiul gras,
    Punem o craticioara cu apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufundam rosiile pentru 2-3 minute dupa care le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.
  • Dupa ce s-au racit, le curatam coaja si le tocam marunt. Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul. Amestecam si lasam la calit pt cca 4-5 minute pana ce ceapa devine translucida.
  • Adaugam rosiile tocate marunt, sucul de rosii si o cana cu apa. Acoperim cu capac si lasam papricasul pe foc mic pentru cca 45 minute sau pana ce carnea devine frageda.
  • Pentru galuste, batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o carare vizibila.
  • Sosul papricasului trebuie sa fie destul de lichid in momentul in care adaugam galustele in el. De aceea, daca mai este nevoie, mai adaugati o cana de apa cu 5 minute inainte de a pune galustele in papricas.
  • Inmuiem in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei, mici portii de aluat pe care-l adaugam sosului.
  • Dupa ce am adaugat toata galustele, acoperim cratita cu capac si le lasam sa fiarba 5-10 minute.
  • Servim papricasul cu un pic de patrunjel pe deasupra, care mie mi-a lipsit, si cu multa multa pofta.


L Laura Adamache

Poze

Papricas de porc cu galuste de faina
Papricas de porc cu galuste de faina - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

GOGU, 16/11/2024

SI CU SOSUL DE ARDEI CE FACEM????

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrr bunnnnnnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
24/03/2013

Extra

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Bun

(0) (0) Abuz
25/10/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează