Taiem carnea in patratele mici si o punem la rumenit in 2-3 linguri de ulei. Intre timp taiem ceapa in rondele subtiri, tocam marunt usturoiul si ardeiul gras, Punem o craticioara cu apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufundam rosiile pentru 2-3 minute dupa care le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.
Dupa ce s-au racit, le curatam coaja si le tocam marunt. Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul. Amestecam si lasam la calit pt cca 4-5 minute pana ce ceapa devine translucida.
Adaugam rosiile tocate marunt, sucul de rosii si o cana cu apa. Acoperim cu capac si lasam papricasul pe foc mic pentru cca 45 minute sau pana ce carnea devine frageda.
Pentru galuste, batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o carare vizibila.
Sosul papricasului trebuie sa fie destul de lichid in momentul in care adaugam galustele in el. De aceea, daca mai este nevoie, mai adaugati o cana de apa cu 5 minute inainte de a pune galustele in papricas.
Inmuiem in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei, mici portii de aluat pe care-l adaugam sosului.
Dupa ce am adaugat toata galustele, acoperim cratita cu capac si le lasam sa fiarba 5-10 minute.
Servim papricasul cu un pic de patrunjel pe deasupra, care mie mi-a lipsit, si cu multa multa pofta.
Comentarii:
SI CU SOSUL DE ARDEI CE FACEM????
Superrrrrrrrrrrrrrrrr bunnnnnnnnnnnnn
Extra
Super
Bun
Super!