Se curata ciupercile de coaja, se spala bine si se taie felii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt luam ceaunul (sau oala)punem 2 linguri de ulei si punem pe foc, cand uleiul este incins se pune ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste bine,
Cand este gata se pune peste feliile de ciuperci se invarte de cateva ori, dupa care adaugam boia, se amesteca bine si cand ciupercile au scazut un pic din volum adaugam peste sucul de rosii si cuburile de legume .
Se pune capacul si se lasa sa fiarba bine cand ciupercile s-au inmuiat se gusta si se condimenteaza dupa gustul fiecareia cu sare, piper, rozmarin si busuioc se fierbe inca 2 min si se ia de pe foc.
Se curata cartofii, se taie cuburi, se fierbe in apa cu sare cand este gata se arunca apa de pe cartofi, se pune 2 linguri de ulei de masline si patrunjelul verde tocat se amesteca bine. Se serveste cald cartofii cu papricasul de ciuperci.