Pandispan cu fructe din compot

Pandispan cu fructe din compot
Felul principal
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se scurge zeama fructelor din compot si se lasa fructele intr-o strecuratoare cateva minute, apoi se freaca cu 2 linguri de pesmet.
  • Asta inseamna ca presari in ploaie, peste fructe, cele doua linguri de pesmet si amesteci usor, pana prind fructele o fina pelicula de pesmet. Cuptorul il pornesti si il incalzesti la 180 de grade.
  • Pandispanul il prepari astfel: bati albusurile cu zaharul pana se fac spuma, separat bati galbenusurile cu uleiul si torni incet, mixand in continuare peste spuma de albusuri. Apoi adaugi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, la urma pui si esenta de vanilie.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge cu unt si se pudreaza cu faina si se pun pe fund, in strat uniform fructele, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor, pe randul 2 din 5 la 180 de grade pentru 35 minute.
  • Dupa 25 de minute ii poti face testul scobitorii fiindca poate sa difere de la un cuptor la altul puterea de coacere. daca scobitoarea, infipta in mijlocul prajiturii, iese fara urme de coca pe ea, atunci pandispanul tau e gata.
  • Pentru decor, il poti pudra cu zahar pudra si/sau sirop de caramel ori de ciocolata.
Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

busnei_o2020

busnei_o2020

Perfecta pt fam și musafiri

am gătit această rețetă
abuz