Pandispan cu visine

Pandispan cu visine
Desert
Ușor
50 min

Pandispanul e desertul preferat al familiei mele, cu fructe proaspete sau congelate, nu dau gres niciodata. Si nu stiu cum se face ca cererea revine mereu :)

Ingrediente

8

Pentru o tava 30x22cm :

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Pandispan cu visine - Preparare etapa 1Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc (nu se deslipeste spuma cand intorci bolul cu fundul in sus) apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie (in faina se amesteca initial praful de copt). Se amesteca totul pana se omogenizeaza (nu amestecati prea mult). Acum, as vrea sa mai fac o precizare: poate va intrebati "da, de ce a mai separat ouale daca a pus praf de copt?". OK, in mod normal, in pandispan nu se pune praf de copt, volumul dat de spuma de albus e suficient pentru a aera prajitura simpla, dar pentru ca am pus fructe proaspete, este musai sa ajutam aluatul sa creasca.
  • Pandispan cu visine - Preparare etapa 2Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina (pentru a nu se lasa la fundul prajiturii)
  • Pandispan cu visine - Preparare etapa 3Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se hau la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa.
  • Pandispan cu visine - Preparare etapa 4Nu va speriati, cu tot praful de copt din lume (bine, daca puneti mai multa faina si mai mult praf de copt, nu se va mai lasa, dar va fi un fel de paine dulce tare si uscata), prajitura se va mai lasa... e in regula, va fi la fel de gustoasa.

Punctează această reţetă

dulcineleDulcinele

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Daca tot va legati care mai de care de gramatica uitativa va rog in dictionarul roman si nu veti gasi nicaieri cuvintul
'''bol-bolul''' dar in schimb veti gasi in dictionarul englez cuvintul scris cu totul diferit ,,,bowl ,,,care inseamna printre altele ,,,,castron ,,,,oare de ce nu putem spune ,,,folosim un castron ,,,,ci spunem '''folosim bol /bolul /boluri ''' nu cred ca are vreun sens schimbarea cuvintului ,,,castron ,,,pe un cuvint imprumutat si astfel pocim saraca limba romaneasca caci si asa sufera mult ........si daca nu ne place vreo reteta faceti modificari dupa gustul vostru ,sa aveti o zi buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este o reteta racoritoare,dar cunoscuta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Deosebita

abuz

anonymous

BUN

abuz

anonymous

Excelent

abuz
doina_p2014

doina_p2014

Super !

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

Este f. buna si usor de facut, va multumesc !

abuz

anonymous

Reteta cunoscuta, dar buna.

abuz
  • pagina 1 / 2