Petitchef

Paine 100% secara

Felul principal
4 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se dizolva drojdia intr-o cana de apa impreuna cu mierea. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca bine. Rezulta un aluat destul de tare (fata de cel obisnuit de paine).
  • Se acopera cu o folie unsa cu unt sau ulei si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aprox. o ora).
  • Se framanta apoi putin, doar cat sa iasa aerul si se lasa din nou la crescut (acoperit).
    Se pune aluatul intr-o tava (tapetata) de paine mai mare sau in 2 mai mici, se acopera cu folie si se lasa la dospit pt. aprox. o ora.
  • Se coace la foc potrivit 30~45 min. Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Întrebări:




Comentarii:

31/03/2013

Este buna si am incredere in modul cat mai traditional de obtinut paine in casa.

(0) (0) Abuz
05/12/2011

Cea mai sanatoasa buna ,o consum de ani dezile

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Secara - a doua cereala “panificabila” Secara - a doua cereala “panificabila” Bruschetta: Povestea unei felii de paine! Bruschetta: Povestea unei felii de paine!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează