Prepari intai faina de porumb: umpli doua rasnite de cafea cu malai, rasnesti 20-30de secunde si ai obtinut faina de porumb.
Intr-un castron mare pui cubul de drojdie, il lichefiezi cu zahar, adaugi oul, sarea, laptele, uleiul, fulgii de secara, seminte de in, faina de porumb si amesteci cu ajutorul unei furculite la inceput, dupa care, asta e bucataria, pui mana! Adaugi faina normala cat cuprinde.
Dupa ce ai facut aluatul acopera-l cu un prosop de bucatarie si aseza-l pe calorifer, acum cat mai este cald caloriferul, ca dupa aia dati fuga cu aluatul in balcon, unde bate soarele si il lasati acolo pana isi dubleaza volumul.
Dai jos aluatul de acolo de unde s-a umflat tot si il framanti 20 de secunde, cat sa nu obosesti, dar sa ii scoti aerele din el si apoi il modelezi rapid sub forma de sul pe care il pui in tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Il crestezi, il decorezi cu seminte si il pui iar sa creasca, dupa care il dai la cuptor pentru cam o ora la foc potrivit.
E una din preferatele mele! Eu am pus mai multa drojdie (deoarece pe un cub de drojdie scria ca e doar pentru 500 gr faina), si am inlocuit fulgii de secara cu fulgi de orz (din aia aveam in casa). Am incercat si o varianta de post, fara lapte si ou, merge si o sa mai incerc, dar parca nu a iesit la fel de pufoasa.
Comentarii (13):
E una din preferatele mele! Eu am pus mai multa drojdie (deoarece pe un cub de drojdie scria ca e doar pentru 500 gr faina), si am inlocuit fulgii de secara cu fulgi de orz (din aia aveam in casa).
Am incercat si o varianta de post, fara lapte si ou, merge si o sa mai incerc, dar parca nu a iesit la fel de pufoasa.
Excelenta aceasta paine eu o fac cu malaiul fiert si fara lapte
Rea
Arata super
Super, merita incercat!
Ete f f f buna
Am incercat-o
Sunt incäntatä. incerc säptämäna ce vine si mai spun odata cum a fost
O incerc!
Am reusit sa fac si eu aceasta reteta si este peste asteptari. multumim pentru reteta. sotului meu nu ii venea sa creada ca este facuta de mine.