Petitchef

Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Prepari intai faina de porumb: umpli doua rasnite de cafea cu malai, rasnesti 20-30de secunde si ai obtinut faina de porumb.
  • Intr-un castron mare pui cubul de drojdie, il lichefiezi cu zahar, adaugi oul, sarea, laptele, uleiul, fulgii de secara, seminte de in, faina de porumb si amesteci cu ajutorul unei furculite la inceput, dupa care, asta e bucataria, pui mana! Adaugi faina normala cat cuprinde.
  • Dupa ce ai facut aluatul acopera-l cu un prosop de bucatarie si aseza-l pe calorifer, acum cat mai este cald caloriferul, ca dupa aia dati fuga cu aluatul in balcon, unde bate soarele si il lasati acolo pana isi dubleaza volumul.
  • Dai jos aluatul de acolo de unde s-a umflat tot si il framanti 20 de secunde, cat sa nu obosesti, dar sa ii scoti aerele din el si apoi il modelezi rapid sub forma de sul pe care il pui in tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
  • Il crestezi, il decorezi cu seminte si il pui iar sa creasca, dupa care il dai la cuptor pentru cam o ora la foc potrivit.


Poze

Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara
Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara - poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

05/08/2014

E una din preferatele mele! Eu am pus mai multa drojdie (deoarece pe un cub de drojdie scria ca e doar pentru 500 gr faina), si am inlocuit fulgii de secara cu fulgi de orz (din aia aveam in casa).
Am incercat si o varianta de post, fara lapte si ou, merge si o sa mai incerc, dar parca nu a iesit la fel de pufoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Excelenta aceasta paine eu o fac cu malaiul fiert si fara lapte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/03/2014

Rea

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Arata super

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Super, merita incercat!

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Ete f f f buna

(0) (0) Abuz
16/06/2013

Am incercat-o

(0) (0) Abuz
14/04/2013

Sunt incäntatä. incerc säptämäna ce vine si mai spun odata cum a fost

(0) (0) Abuz
21/02/2013

O incerc!

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Am reusit sa fac si eu aceasta reteta si este peste asteptari. multumim pentru reteta. sotului meu nu ii venea sa creada ca este facuta de mine.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează