Oua umplute

Oua umplute
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari.Se racesc.
    Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data. un mixer care arata asha.
  • Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
  • La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.
  • Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.
    Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana.
  • Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.
retete30minuteRetete30minute

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3
Koko, 31/12/2020

La umplutură am pus pateu de mangalita

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Violeta, 17/12/2019

Si eu fac această rețetă!Este excepțională!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
28/06/2015

Buuun...bun...bun

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/12/2013

Indeed

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
27/12/2013

Ok!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/11/2013

Very nice

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
29/12/2015

Se poate renunta la maioneza?

(0) (0) abuz
edithke, 04/11/2015

EXCELENT

(0) (0) abuz
04/11/2015

Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.

(2) (0) abuz
19/04/2014

Vom vedea dupa ce le voi face

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 3