Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari.Se racesc. Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data. un mixer care arata asha.
Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.
Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper. Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana.
Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.
Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.
Comentarii (26):
La umplutură am pus pateu de mangalita
Si eu fac această rețetă!Este excepțională!
Buuun...bun...bun
Indeed
Ok!
Very nice
Se poate renunta la maioneza?
EXCELENT
Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.
Vom vedea dupa ce le voi face