Oua umplute

Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire25 min
- Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari.Se racesc.
Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data. un mixer care arata asha. - Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
- La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.
- Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.
Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana. - Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Violeta,
17/12/2019
Si eu fac această rețetă!Este excepțională!
am gătit această rețetă
E
04/11/2015
Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.