Omletă cu spanac, un preparat vegetarian ușor și delicios
Omletă cu spanac, un preparat vegetarian ușor și delicios
O idee excelentă pentru o masă rapidă și economică, pentru un prânz rapid: O omletă de spanac delicioasă! Ușor de luat la pachet și la fel de bună de mâncat caldă cât și rece. Omleta cu spanac este o rețetă care va face pe toată lumea să iubească spanacul. Tot ce trebuie să faceți este să sotați spanacul proaspăt cu usturoi și ulei, să îl scurgeți, să îl mărunțiți și să îl adăugați la amestecul clasic de ouă și brânză. Vă explicăm rețeta pas cu pas pentru a obține un rezultat perfect:
Rumeniți doi căței de usturoi (întregi, nu tocați) într-o tigaie cu ulei de măsline. Adăugați apoi spanacul (încă umed) și căliți într-o tigaie aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
Odată gătit, scurgeți-l pentru a elimina excesul de apă.
Tăiați spanacul în bucăți.
Spargeți ouăle într-un castron, adăugați pecorino, piper negru și sare. Amestecați bine.
Adăugați spanacul.
Turnați un strop de ulei în aceeași tigaie în care s-a fiert spanacul și adăugați omleta. Gătiți aproximativ 15 minute la foc mediu/mic cu capacul pus.
Verificați gătirea: Dacă baza omletei pare bine gătită și nu se lipește, întoarceți omleta (ajutați-vă de o farfurie).
Continuați să gătiți timp de 3-4 minute fără capac.
Cât se păstrează omleta cu spanac? Se va păstra aproximativ două zile la frigider. Acoperiți-o cu folie alimentară sau tăiați-o în bucăți și puneți-o într-un recipient ermetic.
Ce pot adăuga pentru a face omleta cu spanac mai gustoasă? Puteți adăuga ricotta în amestecul de ouă, aceasta va face omleta mai cremoasă!
Cum se servește omleta cu spanac? O poți servi caldă sau rece, însoțită de o salată sau tăiată în bucăți mici pentru un aperitiv!
Pot folosi spanac congelat pentru a face omleta? Desigur. Dezghețați-l complet înainte de a îl folosi și căliți-l într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.
Pot găti omletă cu spanac într-o friteuză? Da. Tapetați coșul pentru friteuză cu hârtie de copt și turnați amestecul de ouă și spanac. Gătiți la 180°C timp de 13 minute.
Ce pot folosi în loc de pecorino ras? Îl puteți înlocui cu parmezan ras.