Punem untul in cratita si inainte de a se topi complet punem orezul si amestecam bine.Tostam orezul timp de cateva minute,amestecand incontinuu.Adaugam nautul,apoi apa calda sau firbinte,cubul de gaina,sarea si lingurita de ulei
.Uleiul va da stralucire orezului,iar tostarea il va face sa stea tane tane cum spun turcii, cate una,adica sa nu se lipeasca bobitete intre ele.Puteti adauga si 1 lingurita de zeama de lamaie,va ajuta orezul sa ramana mai deschis la culoare.
Acoperim cu un capac si dam focul la mic.Timpul de coacere depinde exclusiv de tipul orezului,in Turcia se foloseste orez Baldo.Luam de pe foc cat orezul este putin ?al dente? sa zicem , si nu a absorbit chiar toata apa.Nu lasam mult descoperit.
Turcii obisnuiesc sa acopere cratita cu hartie absorbanta sau ziar,sau un servet curat,peste care sa puna capacul.
Asa a facut si eu,ca intotdeauna cand fac pilav-uri turcesti,e esential sa il lasam la odihnit cel putin 10 minute acoperit cu hartie absorbanta.
Comentarii:
Repede de preparat si ff.buna