Petitchef

Miel Marocan cu Cous-cous si Naut

Miel Marocan cu Cous-cous si Naut Aseara m-am intors la prima mea dragoste culinara - Jamie, desigur! Reteta asta e o veche preferata de a mea: miel frecat cu condimente si copt incet la cuptor, si apoi rumenit domol cu cous-cous si un sos de naut si ceapa inabusite in otet balsamic. Extra-yummy - garantez! (initial am invitat prieteni la masa, dar ei nu au putut veni si zau ca tare m-am bucurat ca nu am impartit cu nimeni :))



Fiind vorba despre o mancare slow-cooked am 2 vesti pentru voi: cea buna e ca se face foarte usor si cu un efort minim. Cea proasta e ca e gata cam in 3 ore, deci aveti grija sa nu va apucati flamanzi de treaba :D
Totusi, mai e o veste (nu stiu daca buna sau rea) - cand e gata e asa bun ca nu te mai poti opri din mancat si o sa vrei si a 2-a si a 3-a portie (miracolul slow-cooking-ului!)



The cast of characters:
o bucata de500g de pulpa de miel, cate o lingurita dechimen, coriandru, seminte defenicul, saresi fulgi de ardei iute+ cateva ramurele de rozmarin, 3 cepe, o conserva denaut, un baton de scortisoara, cateva frunzulite de cimbru(sau o lingurita de cimbru uscat),6 linguri de otet balsamic, 500ml supa de pui(sau un infam cubulet de supa + 500ml apa), 400g cous cous+ vreo 2 maini de fructe uscate(eu am folosit merisoare, stafide si curmale - ar mai fi mers si caise sau smochine uscate, sau ce va mai place voua)o lamaie
Am zdrobit in mojar chimenul, coriandrul, feniculul, fulgii de ardei iute, sarea si rozmarinul si am frecat bine de tot mielul cu amestecul asta. Apoi l-am invelit in folie de aluminiu si l-am bagat in cuptorul bine incins, la 180g, sa se coaca incet, vreme de vreo ora.

Cu 15 minute inainte sa fie gata mielul, m-am reintors la datorie si am tocat marunt cele 3 cepe, pe care le-am calit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu un praf de sare, cimbrul si batonul de scortisoara. Dupa 5-6 minute am adaugat si nautul scurs bine, impreuna cu otetul balsamic. Am lasat sa bolboroseasca incet pana ce totul a scazut si nautul si ceapa au capatat o aroma dulce-acrisoara incredibila :D

Cat despre cous-cous, acolo lucrurile sunt simple: clocotiti supa de pui si turnati-o peste cous-cous, cat sa-l acopere cu vreo 2 degete, acoperiti si asteptati 5 minute, pana ce devine pufos si umflat. In the meantime, tocati fructele uscate, care se alatura cous-cous-ului dupa cele 5 minute, impreuna cu un praf de sare si 1-2 linguri de ulei de masline.

Scoateti mielul din cuptor si lasati-l sa se odihneasca putin. Apoi taiati-l in felii groase de 2 cm si tot ce mai ramane de facut e sa asamblati grozavia:

Intr-o cratita cu fund gros (tuci in cazul meu, pentru ca Le Creusetul mult visat inca nu a devenit realitate..), puneti cam 2/3 din cous-cous. Distribuiti-l cat sa acopere si fundul si peretii cratitei (cam pe 5 cm inaltime). In fantanica asta de cous-cous turnati intai sosul de ceapa + naut, si apoi mielul feliat. Acoperiti cu restul de cous cous, si pe margini asezati jumatati de felii de lamaie (acum va spun ce e si cu lamaia asta :D)

Bagati cratita in cuptor si mai lasati-o vreo ora la foc mic, pana ce mielul e asa de fraged ca se dezintegreaza si cous-cous-ul acoperitor e auriu si usor crocant.

Acum - the final touch - amestecati 200ml iaurtcu un pic desare si pipersi cu miezul lamailor coapte(care devin extrem de dulci si aromate in ora petrecuta in cuptor).

Cu 2-3 linguri de iaurt si cu frunze de patrunjel deasupra e absolut perfect...

...si acum imi lasa gura apa cand ma gandesc!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Năut prăjit la air fryer
Năut prăjit la air fryer
3 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Kaab el ghzal - dulcele marocan Kaab el ghzal - dulcele marocan Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează