Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul pana se subtiaza uniform si capata o forma dreptunghiulara de 2-3 cm grosime. Se pun sarea, piperul, aromele. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei pana devine aurie. Ficatul, sunca, ciupercile, jumatate din slanina si muschiul de porc se taie cubulete.
In tigaia cu ceapa se caleste timp de 10 minute si muschiul de porc la foc potrivit. Se sareaza si pipareaza restul ingredientelor, se da nucsoara rasa, apoi se pun si ele in tigaia cu ceapa calita. Se lasa 10-15 minute la foc mic, eventual cu capacul pus.Cu 2-3 minute inainte de a fi gata, se adauga si o lingura rasa de faina amestecand mereu, pentru a lega compozitia. Se ia de pe foc si la 10 minute se adauga verdeata tocata marunt si coniacul.Umplutura se aseaza pe muschi in lung, iar deasupra umpluturii se pune slanina ramasa, taiata pe lungime. Se ruleaza carnea strans, se inveleste in hartie de copt unsa cu ulei sau in folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit spre tare. Pentru ca in folie nu se rumeneste pe deasupra, puneti muschiul in tava normala si adaugati apa cand este necesar. Dupa 10 minute se stinge cu vin rosu si se mai lasa la fript la foc moale aprox. o ora, o ora si un sfert.
Cand este gata, se scoate, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii care se aseaza pe un platou.
In sosul ramas in tava se adauga o lingura de amidon alimentar dizolvat in apa, cateva linguri de vin, se potriveste de sare si piper, daca trebuie, apoi se strecoara si se fierbe cateva minute. Acest sos se pune peste feliile de muschi.
Se serveste cu garnitura de legume mexicane, sote-uri de mazare, fasole verde, morcov, cartofi, si un pahar de vin rosu alaturi.
Comentarii:
BUUUUUUUUUNA BUNA RETETA pofta buna
Super
Se poate inlocui vinul cu altceva?
Super! am s-o incerc si eu
Super!O fi greu pentru stomac, dar nu maninci in fiecare zi......Filoftia
Bun bun
Prea greu pt stomac
Incercam si noi
F.bun...