Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
2 ore

O reteta originara din Brazilia - le Camarão na moranga! Va tenteaza?

Ingrediente

6

Pentru dovleac :

Pentru marinada crevetilor :

Pentru crema :

Materiale

  • folie de aluminiu

Preparare

Preparare40 min
Gătire1 h 20 m
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 1Taiati capacul dovleacului, scobiti-l in interior si scoateti semintele..
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 2Intr-un castron, puneti ceapa, cateii de usturoi si uleiul de masline si zdrobiti cu un pistil. Adaugati sare si piper dupa gust.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 3Se toarna acest amestec in dovleac si se intinde pe pereti. Infasurati dovleacul in folie de aluminiu.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 4Coaceti la 180°C timp de 1 h. (verificati pulpa, trebuie sa fie moale)
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 5Pregatiti marinada: intr-un castron amestecati crevetii cruzi, sucul de la lime, uleiul de masline, sare si piper. Lasati la marinat timp de 30 de minute, la rece.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 6Pregatiti crema: intr-o cratita, turnati uleiul de masline. Cand s-a incins, adaugati cateii de usturoi, ceapa si ardeiul rosu taite cubulete.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 7Caliti apoi adaugati rosiile curatate anterior, eliminiati semintele si taiatile-le cubulete.Caliti.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 8Apoi adaugati laptele de nuca de cocos, lasati totul sa fiarbasi apoi adaugati marinada de creveti. Acoperiti si gatiti timp de 10 - 15 minute la foc mic. Verificati daca crevetii sunt gata.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 9Intr-un recipient, se toarna amidonul din cartofi apoi se toarna supa de creveți putin cate putin amestecand totul.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 10Se toarna acest amestec in cratita și se amesteca bine. Lasati crema sa se ingroase si opriti folcul. Adaugati patrunjelul proaspat si cepsoara. Amestecati.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 11Turnati crema de creveti in dovleac, apoi adaugati putin patrunjel si cepsoara taiata.
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga - Preparare etapa 12Gata!

Observații

Puteti servi alaturi de orez.
In timpul servirii, luati si pulpa de pe peretii dovleacului.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: