Musaca de vinete si dovlecei
Ingrediente
4
Pentru sos bechamel:
Rețete inrudite
-
Musaca à la grecque
-
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
-
Salata de paste cu pesto de dovlecei, mozzarella și roșii uscate
-
Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește
Preparare
Preparare45 min
Gătire30 min
- Se taie vinetele si dovleceii in felii de 2 cm, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se spala cu apa rece si se usuca. Se frig in ulei pe ambele parti si se pun pe o hartie de bucatarie.
- Se pune o cratita cu apa pe foc; cand incepe sa fiarba apa se pune rosia, se lasa 30 secunde, se scoate si se clateste cu apa rece. Se curata de coaja si se taie in bucati.
- Se taie ceapa in rondele si se frige in 2-3 linguri de ulei de masline, se adauga carnea tocata, se lasa sa schimbe de culoare si se adauga rosia taiata, putina scortisoara, piper, sare si patrunjel.
- Se adauga putin vin alb si pasta de tomate si se mai lasa 5-10 minute. Se prepara sosul bechamel: se pune margarina intr-o cratita pe foc, cand s-a topit se ia de pe foc si se incorporeaza faina, se amesteca pana se obtine o pasta fina, se adauga laptele putin cate putin si se amesteca, se pune sare si putina nucsoara si se pune iar pe foc pana se ingroasa.
- Intr-o tava pentru cuptor se pune un strat se vinete, altul de dovlecei, pe deasupra se intinde carnea, pe urma se toarna sosul bechamel si se uniformizeaza, se presara cu branza rasa si pesmet. Se pune la cuptor 30 minute la 185ºC.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
