Ingredientele sunt pentru 4 portii, deci vei avea nevoie de un vas destul de mic (aprox 20/20cm):
Preparare
Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 min.
Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata. Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.
Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii. Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata. Pofta buna!
Acum o fac, dar am o problema daca pun marar, patrunjel, parca leustean nu as pune pot sa inmoi dupa cum frumos detaliati cu putin vin melanjul de carne tocata!? va multumesc anticipat de raspuns. am sa incerc in ideea ca voi primi raspunsul dupa ce am sa termin musacaua in ideea ca sa nu o amarasc... retete deosebite numai la petit cheff
Pacat de o reteta minunata pe care modul de preparare o face praf.Vinetele se dau la cuptor 20' deci aproape gata,carnea se prepara separat aproape gata,atunci de ce cand le punem la un loc trebuie sa stea 11/2 ora la cuptor ?????Toate vitaminele si gustul devine o fiertura, groaznic sa gatesti astfel in ziua de azi.
Comentarii (23):
Acum o fac, dar am o problema daca pun marar, patrunjel, parca leustean nu as pune pot sa inmoi dupa cum frumos detaliati cu putin vin melanjul de carne tocata!? va multumesc anticipat de raspuns. am sa incerc in ideea ca voi primi raspunsul dupa ce am sa termin musacaua in ideea ca sa nu o amarasc... retete deosebite numai la petit cheff
F.bune,gustoase
Delicios
Prea mult timp in cuptor, se usuca totul.....sau se arde
Ffffbuna
Pacat de o reteta minunata pe care modul de preparare o face praf.Vinetele se dau la cuptor 20' deci aproape gata,carnea se prepara separat aproape gata,atunci de ce cand le punem la un loc trebuie sa stea 11/2 ora la cuptor ?????Toate vitaminele si gustul devine o fiertura, groaznic sa gatesti astfel in ziua de azi.
F.bune
Super!
Buna
Am punctat bine ,dupa ce yoi face musacaua poate cresc punctjul