Petitchef

Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat

Felul principal
6 porții
35 min
45 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Preparare

  • Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam 30 minute sa-si scurga lichidul amar.Trecut timpul, incingem tigaia (teflonata ) fara ulei si le rumenim pe ambele parti.In aceeasi tigaie in care am rumenit vinetele am adaugat ulei si am prajit ceapa, tocata in prealabil.Adaugam carnea tocata (eu am folosit-o pe cea de vita),sare,piper dupa gust si se presara boiaua. Se caleste totul pana e gata carnea. La sfarsit se adauga 2 rosii decojite,taiate cuburi si se presara patrunjel tocat marunt. Spre final,aproape cand e gata se adauga in ploaie o lingura de faina amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.
    Fundul unui vas yena sau de lut il tapetam cu pesmet si asezam un strat de vinete, se acopera cu un strat de rosii taiate felii si cu carnea calita.Deasupra se pune un ultim stat de vinete si de rosii si se stropeste cu un pic de ulei de masline pentru a-i da aerul ala mediteranian :)) si se da la cuptor 30 de minute la 180 grade.
    Intre timp, intr-un castron batem cele doua oua, adaugam un praf de sare, bicarbonatul, iaurtul si la sfarsit faina. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam/turnam aluatul obtinut, pe toata suprafata.Si-l mai dam la cuptor inca 15 minute aproximativ pana aluatul devine auriu.Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque


Întrebări:




Comentarii:

14/09/2013

N-as mai pune si oua deasupra, nici faina, e deja foarte consistenta mancarea, asa ca am sa incerc sa vad cum iese daca pun deasupra doar iaurt si eventual putin parmezan ras.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/06/2013

Supeeeer!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2013

Bunăăăăăăăăă.....!

(0) (0) Abuz
23/07/2011

Buna si gustoasa

(0) (0) Abuz
22/07/2011

Super stiam s-o fac dar atfel

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cod in crustă de chorizo
Cod in crustă de chorizo
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faceti un aluat de pizza ?
Cum sa faceti un aluat de pizza ?
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de vinete la air fryer
Rulouri de vinete la air fryer
2 porții
18 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează