Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam 30 minute sa-si scurga lichidul amar.Trecut timpul, incingem tigaia (teflonata ) fara ulei si le rumenim pe ambele parti.In aceeasi tigaie in care am rumenit vinetele am adaugat ulei si am prajit ceapa, tocata in prealabil.Adaugam carnea tocata (eu am folosit-o pe cea de vita),sare,piper dupa gust si se presara boiaua. Se caleste totul pana e gata carnea. La sfarsit se adauga 2 rosii decojite,taiate cuburi si se presara patrunjel tocat marunt. Spre final,aproape cand e gata se adauga in ploaie o lingura de faina amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Fundul unui vas yena sau de lut il tapetam cu pesmet si asezam un strat de vinete, se acopera cu un strat de rosii taiate felii si cu carnea calita.Deasupra se pune un ultim stat de vinete si de rosii si se stropeste cu un pic de ulei de masline pentru a-i da aerul ala mediteranian :)) si se da la cuptor 30 de minute la 180 grade. Intre timp, intr-un castron batem cele doua oua, adaugam un praf de sare, bicarbonatul, iaurtul si la sfarsit faina. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam/turnam aluatul obtinut, pe toata suprafata.Si-l mai dam la cuptor inca 15 minute aproximativ pana aluatul devine auriu.Pofta buna!
N-as mai pune si oua deasupra, nici faina, e deja foarte consistenta mancarea, asa ca am sa incerc sa vad cum iese daca pun deasupra doar iaurt si eventual putin parmezan ras.
Comentarii:
N-as mai pune si oua deasupra, nici faina, e deja foarte consistenta mancarea, asa ca am sa incerc sa vad cum iese daca pun deasupra doar iaurt si eventual putin parmezan ras.
Supeeeer!
Bunăăăăăăăăă.....!
Buna si gustoasa
Super stiam s-o fac dar atfel